با توجه به نص ماده ۴۲۶ ق.آ.د.م، اعاده دادرسی تنها نسبت به احکام انجام می شود.بنابراین قرارهای صادره از دادگاه چه قرار قاطع دعوا باشد و چه قرار شبه قاطع دعوا و یا اعدادی و مقدماتی، قابل اعاده دادرسی نیستند. همین امر یکی از وجوه تشابه اعاده دادرسی با واخواهی است.

البته باید دقت داشت به استناد همان نص مزبور اعاده دادرسی فقط از احکام قطعیت یافته امکان پذیر است. در قانون سابق،اعاده دادرسیفقط نسبت به احکام قطعی امکان پذیر بود. یعنی احکامی که از دادگاه بدوی صادر شده اند و مورد تجدید نظر خواهی قرار گرفته اند و دادگاه تجدید نظر نسبت به آنها اتخاذ تصمیم نموده است. در حال حاضر علی رغم اینکه اصطلاح به کار رفته شده دقیق نمی باشد، باید پذیرفت علاوه بر احکامی که به صورت قطعی صادر شده اند، احکامی که از دادگاه بدوی به صورت قابل تجدید نظر صادر شده اند ولی در موعد مقرر مورد تجدید نظر قرار نگرفته اند، می توانند در صورت تحقق یکی از جهات اعاده دادرسی، مورد درخواست اعاده دادرسی قرار گیرند.

انواع اعاده دادرسیبه استناد ماده ۴۳۲ ق.آ.د.م، اعاده دادرسی مدنی به دو نوع اعاده دادرسی اصلی و اعاده دادرسی طاری تقسیم می شود.

اعاده داردسی

اعاده دادرسی اصلی

اعاده دادرسی اصلی در صورتی است که متقاضی اعاده دادرسی به طور مستقل آن را درخواست کند. یعنی نسبت به حکمی که اشتباه از دادگاه صادر شده بنا به جهات موجود برای اعاده دادرسی مستقلا درخواست اعاده دادرسی می نماید.

شرایط اعاده دادرسی اصلی

  • الف-تحقق یکی از جهات اعاده دادرسی اصلی
  • ب-رعایت مهلت های مقرر در قانون
  • ج-تقدیم دادخواست اعاده دادرسی اصلی
  • د-قطعیت حکم مورد درخواست اعاده دادرسی

ادامه مطلب در : شورای نگهبان چیست و چه وظایفی دارد؟

کاملترین مقاله درباره عقد اجاره با توجه به تمام مواد قانونی

اعاده دادرسی حقوقی در حقوق ایران

آدرس مراکز تعویض پلاک خودرو در تهران(مراحل و هزینه ها)

اعاده ,دادرسی ,اصلی ,دادگاه ,مورد ,صادر ,اعاده دادرسی ,دادرسی اصلی ,نسبت به ,تجدید نظر ,صادر شده ,درخواست اعاده دادرسی ,مورد درخواست اعاده

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

گروه درسی عربی دوره ی اول متوسطه استان کردستان وبلاگ حسین زین الدینی میمند Dr.javanroodi case report my luna طراحي سايت / تبليغات گوگل نماد مهر قلمدون Ž harmonivbaran فروشگاه فایل گرین سل